Politica de utilizare, de confidențialitate, termeni și condiții de valabilitate

Vă rugăm să citiți cu atenție următoarele informații prezentate mai jos, înainte de a folosi website-ul www.zborcuparapanta.com și informațiile sau serviciile oferite de ProAdrenaline Paragliding Center, deoarece stabilesc politica de utilizare, de confidențialitate, termeni și condiții de valabilitatedrepturile și obligațiile fiecărei părți.

Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru politica de utilizare, de confidențialitate, termeni și condiții de valabilitate, drepturile și obligațiile fiecărei părți stipulate pe website-ul www.zborcuparapanta.com!

ProAdrenaline Paragliding Center este un departament al Asociației ProAdrenaline Parâng, persoană juridică română, de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, non-guvernamentală, deschisă, de nivel regional, naţional şi internaţional, organizată potrivit O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, și a Legii nr. 246/2005 și înțelege să își actualizeze politica de prelucrare a datelor cu caracter personal în vederea respectarii noilor reguli introduce prin Regulamentul nr 679/2016.

Înscrierea, rezervarea serviciilor ProAdrenaline Paragliding Center și folosirea website-ului www.zborcuparapanta.com presupune că sunteți de acord cu toți termenii și condițiile stipulate.

Copierea, publicarea sau vânzarea oricărui fel de informații de pe website-ul www.zborcuparapanta.com este strict interzisă.

ProAdrenaline Paragliding Center poate schimba conținutul înscris în website fără a fi necesară o notificare prealabilă. Vă rugăm să consultați această termenii, condițiile și politica ProAdrenaline Paragliding Center periodic pentru orice modificări.

Conținutul acestui website este proprietatea Asociației ProAdrenaline Parâng și este dedicat activităților de zbor cu parapanta: promovarea activităților de zbor cu parapanta, informare, școala de zbor cu parapanta, servicii de zbor în tandem, vânzări și service de echipamente.
Înscrierea, rezervarea serviciilor și folosirea acestui website presupune că sunteți de acord cu toți termenii și condițiile stipulate.
Informațiile de pe acest website sunt cu caracter orientativ și Asociația nu își asumă nici o responsabilitate cu privire la felul cum sunt interpretate și folosite de către terțele persoane. ProAdrenaline Paragliding Center folosește link-uri către alte website-uri însă includerea unor astfel de legături de pe website-ul acesta, spre alte websiteuri, nu înseamnă că Asociația susține sau sprijină în vreun fel orice material prezentat de pe acele site-uri și nici nu presupune asocierea de orice natură cu ele.
oAdrenaline Paragliding Center va lua toate măsurile tehnice adecvate pentru protejarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat. Aveţi dreptul de a solicita oricând ştergerea contului şi a tuturor datelor personale prin e-mail la adresa proadrenalinepc@gmail.com.
Datele oferite prin înregistrarea pe acest site sunt folosite strict pentru autentificarea pe el, înscriere la cursuri, desfășurarea legală a activităților de zbor cu parapanta, participarea la concursuri şi validarea câştigurilor, în conformitate cu Termenii şi Condiţiile ProAdrenaline Paragliding Center de mai jos.
Definitii si Conditii generale
1. ProAdrenaline Paragliding Center isi rezerva dreptul de a modifica acest document in orice moment si in orice fel. Modificarile vor intra in vigoare din momentul in care vor fi introduse in prezentul document. De aceea, va invitam sa-l recititi periodic. Daca, in orice moment, nu mai acceptati in intregime termenii si conditiile aveti posibilitatea de a nu mai utiliza www.zborcuparapanta.com.
2. Orice utilizare a acestui web-site sau a serviciilor sale va fi considerata un accept al termenilor si conditiilor continute in prezentul document.
3. Acest website, este disponibil public la adresa https://www.zborcuparapanta.com. Asociația ProAdrenaline Parâng este coordonatoarea ProAdrenaline Paragliding Center si a website-ului www.zborcuparapanta.com.
4. “Utilizator” este numita orice persoana care acceseaza www.zborcuparapanta.com si foloseste serviciile puse la dispozitie prin acest site.
5. “Editor” este numita persoana care se ocupa de postarea, mentenanta si reactualizarea informatiilor de pe www.zborcuparapanta.com.
6. “Moderator” este orice persoana desemnata de ProAdrenaline Paragliding Center sa se ocupe de monitorizarea, intretinerea si medierea discutiilor de pe forumul www.zborcuparapanta.com
7. Toate drepturile de copiere, reproducere si distributie sub orice forma sunt rezervate si apartin ProAdrenaline Paragliding Center, in conformitate cu legislatia in vigoare. Utilizand acest site, acceptati sa nu reproduceti, duplicati, copiati vindeti, revindeti sau sa exploatati nici o parte a serviciilor, folosirea serviciilor sau accesul la serviciile puse la dispozitie de ProAdrenaline Paragliding Center prin intermediul www.zborcuparapanta.com.
8. ProAdrenaline Paragliding Center nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici un fel de daune sau neajunsuri rezultate in urma unor disfunctionalitati ale site-ului, suspendarea unor servicii, erorile aparute in materiale, viteza de transfer a datelor sau lipsa emisiei online. Sunteti de acord ca ProAdrenaline Paragliding Center nu este raspunzatoare fata de dumneavoastra sau orice terta persoana sau institutie pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul www.zborcuparapanta.com.
9. Continutul www.zborcuparapanta.com poate fi vizualizat numai pentru folosinta personala a utilizatorului website-ului, lipsita de intentie comerciala.
Descrierea serviciilor
10. Scopul www.zborcuparapanta.com este de a dezvolta și promova și susține activitatea de zbor cu parapanta.
11. ProAdrenaline Paragliding Center administreaza acest site, care asigura utilizatorilor acces la o serie de resurse, informatii si activități practice. Noi servicii vor fi implementate in timp, fara a incalca Politica de Confidentialitate sau scopul declarat. Este posibil ca unele servicii noi sa beneficieze de conditii speciale de utilizare care va vor fi aduse la cunostiinta si care vor necesita o aprobare seaparata. Accesul la www.zborcuparapanta.com este gratuit si nu este limitat de plata unui abonament. Totusi fiind un site Internet trebuie sa obtineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, platind orice taxa asociata cu acest acces. In plus, trebuie sa aveti la dispozitie tot echipamentul necesar pentru a realiza aceasta conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer si un modem sau alt echipament de acces.
Obligatiile utilizatorilor la inregistrare
12. Pentru a folosi serviciile oferite de www.zborcuparapanta.com, va obligati sa:
A. furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul (formularele) de inregistrare
B. mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, ProAdrenaline Paragliding Center are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire awebsite-ului.
C. daca utilizati alt nume sau o adresa de e-mail care nu va apartine, inregistrarea va fi stearsa, accesul blocat si in cazul unor daune provocate membrilor comunitatii, echipei ProAdrenaline Paragliding Center sau site-ului datele vor fi oferite Politiei si organelor de ancheta
13. Sunteti de acord SA NU folositi site-ul si serviciile puse la dispozitie prin intermediul sau pentru a:
A. incarca, publica sau transmite in alt mod orice continut care este ilegal, defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, vulgar, obscen, afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica, discrimninare de orice fel sau este in alt mod ofensator.
B. intimida, ofensa sau rani minorii in orice mod
C. pretinde ca sunteti o alta persoana sau institutie, inclusiv, dar nu limitat la, reprezentant al ProAdrenaline Paragliding Center, lider sau mediator al unei discutii, ghid sau gazda a portalului, sau sa afirmati in mod fals sau sa indicati in alt fel afilierea cu o anumita persoana sau institutie.
D. falsifica datele de identificare, sau sa le manipulati in alt mod, cu scopul de a deghiza sau ascunde originea oricarui continut transmis prin intermediul site-ului
E. incarca, posta, difuza sau transmite in alt mod orice continut pentru care nu aveti dreptul legal de transmitere sau difuzare in orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain, relatii contractuale sau de incredere (cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub drept de proprietate, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate)
F. incarca, posta, difuza sau transmite in orice alt mod, orice tip de continut care incalca orice patent sau marca protejata, secret comercial, drept de autor, sau alte drepturi de proprietate ale oricarui tert.
G. incarca, posta, difuza sau transmite in alt mod orice tip de publicitate, materiale promotionale, “junk mail”, “spam”, scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alta forma de solicitari, cu exceptia portiunilor din serviciu care sunt formate cu acest scop
H. incarca, posta, difuza sau transmite in alt mod orice material care contine virusi sau orice alt tip de cod, fisiere, sau programe care sunt create sa distruga, intrerupa sau sa limiteze functionarea oricarui alt software, componente hardware sau echipament de telecomunicatii
I. intrerupe cursul normal al unei discutii sau sa actioneze intr-o alta maniera care sa afecteze capacitatea celorlalti membri de a conduce discutii sau de a se angaja in schimburi de informatii in timp real
J. interveni in, sau intrerupe serviciile sau serverele sau retelele conectate la site
K. incalca in mod intentionat sau nu, orice lege locala, nationala sau internationala, inclusiv, dar nu limitat la, orice regulament care are valoare de lege
L. colecta sau depozita date personale despre ceilalti membri utilizatori ai serviciilor www.zborcuparapanta.com
M. promova sau furniza informatii despre modul de derulare a activitatilor ilegale, promova ranirea fizica sau verbala impotriva oricarui grup sau persoana, sau pentru a promova orice act de cruzime fata de animale. Aceasta poate include dar nu este limitat la a furniza informatii despre modul de a fabrica, achizitiona sau asambla bombe, grenade sau alte tipuri de arme si crearea de site-uri clona
N. avea useri multipli in cadrul site-ului
O. se angaja in activitati comerciale, in lipsa permisiunii administratorului www.zborcuparapanta.com, prin oferirea spre vanzare a oricaror produse sau servicii
P. organizarea de concursuri sau tombole
Raspundere juridica. Despagubiri
14. Editorii si Utilizatorii www.zborcuparapanta.com sunt singurii responsabili de informatiile postate pe site.
15. Fiecare utilizator al www.zborcuparapanta.com este de acord ca, la cererea Asociației ProAdrenaline Parâng, sa exonereze de raspundere www.zborcuparapanta.com si ProAdrenaline Paragliding Center pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acopere cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre utilizatorul respectiv a clauzelor prezentului document.
16. Sunteti de acord sa despagubiti si sa protejati ProAdrenaline Paragliding Center și Asociația ProAdrenaline Parâng, partenerii si angajatii de orice pretentii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecata sau onorarii pentru avocati, facute de o terta persoana sau organizatie datorita sau reiesind din continutul mesajelor postate sau datorita folosirii serviciilor site-ului, conexiunii la site, violarii aceptor reguli sau violarii oricaror drepturi ale acelui tert.
17. Persoanele fizice sau juridice responsabile de incalcarea prevederilor din prezentul document vor suporta prevederile legislatiei in vigoare in Romania.
Drepturi de autor. Preluarea informatiilor
18. Este interzisa copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum si orice modalitate de exploatare a www.zborcuparapanta.com, cu exceptia afisarii pe ecranul unui computer personal si imprimarea sau descarcarea, in scop personal si necomercial, a anumitor documente sau informatii explicit desemnate in acest scop, cu conditia pastrarii nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuala, alte drepturi de proprietate si conditiile de utilizare ale documentelor sau informatiilor respective.
19. Preluarea de informatii de catre alte media poate fi facuta numai cu mentiunea “SURSA: ProAdrenaline Paragliding Center sau www.zborcuparapanta.com”, amplasata vizibil.
20. Elementele disponibile pentru download, imaginile, sunetele, inregistrarile audio si video, streamingul intra sub incidenta drepturilor de autor. Pentru a le putea utiliza partial sau integral este necesar acordul scris al ProAdrenaline Paragliding Center. Incalcarea acestei conditii duce la un conflict pe care ProAdrenaline Paragliding Center va urmari sa-l rezolve mai intai pe cale amiabila si apoi pe cale juridica.
21. Utilizatorii sunt liberi sa vina cu sugestii pentru imbunatirea site-ului, sa-l sutina cu materiale, informatii si sub orice alta forma. Pentru orice comunicare oficiala si semnalarea unor abuzuri, utilizatorii www.zborcuparapanta.com au la dispozitie adresa de contact: e-mail: proadrenalinepc@gmail.com
Vă mulțumim!
Confom cerinţelor noului Regulament General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 (GDPR). GDPR este o reglementare unica, direct aplicabila in toate statele membre ale Uniunii si inlocuieste Directiva 95/46/CE si, implicit, prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Asociatia ProAdrenaline Parâng si ProAdrenaline Paragliding Center are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. La cererea dumneavoastra trimisa la adresa proadrenalinepc@gmail.com se obliga: sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme informațiile oferite de dvs. in date anonime, in mod gratuit.
Scopul colectării datelor este: plata online cu cardul, inscrierea pentru cursuri, programare pentru cursuri de zbor simpla si dubla comanda, achiziționarea și personalizarea unui voucher, facturarea serviciilor noastre.

Asociatia ProAdrenaline Parâng si ProAdrenaline Paragliding Center certifica faptul ca va respecta drepturile conferite Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 (GDPR) privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.
Durata prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal
– dupa finalizarea platii online cu card-ul si parasirea site-ul paramania.ro datele dvs sunt sterse din memoria paginii
Drepturile dumneavoastra cu privire la datele cu caracter personal
GDPR va asigura urmatoarele drepturi pe care le puteti exercita in mod gratuit:
 Sa fiti informat cu privire la prelucrarea datelor personale si care sunt acestea;
 Sa solicitati corectarea datelor transmise, in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete;
 Sa va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra, pentru motive intemeiate si legitime ce tin de situatia dumneavoastra particulara. In cazul prelucrarilor in scop de marketing direct, va puteti opune oricand in mod gratuit si fara justificare;
 Aveți dreptul la portabilitatea datelor pe care ni le-ați furnizat prin mijloace electronice pe baza consimțământului sau pentru executarea unui contract;
 Sa solicitati restricționarea prelucrarii datelor dumneavoastra;
 Sa solicitati stergerea datelor dumneavoastra, cu exceptia situatiei in care legea interzice stergerea.
Puteti exercita drepturile mentionate mai sus prin transmiterea unui e-mail la adresa proadrenalinepc@gmail.com
Securitatea, datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. Asociatia ProAdrenaline Parâng si ProAdrenaline Paragliding Center se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii (cu exceptia procesatorului de plati online) si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si Asociatia ProAdrenaline Parâng si ProAdrenaline Paragliding Center. Masurile de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel încât sa asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal procesate.
Ce reprezintă aceasta Politica de confidențialitate?
Prin aceasta Politica îți aducem la cunoștință:
Anumite concepte importante referitoare la datele cu caracter personal;
Ce date personale prelucram;
Cum folosim aceste date;
Cui putem transmite datele;
Ce drepturi aveti in ceea ce priveste datele.
Ce sunt datele cu caracter personal?
“Date cu caracter personal” înseamnă orice informație sau informații care va identifică sau va pot identifica direct sau indirect. Aceasta înseamnă că datele personale includ informații precum: nume, prenume, număr de identificare, adresa de e-mail, domiciliul, telefonul mobil, numele de utilizator, fotografiile de profil, date de localizare, etc. Acesta ar putea include și identificatori numerici unici, cum ar fi adresa IP a computerului dumneavoastră̆ sau adresa MAC a dispozitivului dumneavoastră̆ mobil, precum și modulele cookies.
Ce înseamnă prelucrarea datelor cu caracter personal?
“Prelucrarea” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.
Cum trebuie prelucrate datele?
In mod echitabil, legal și transparent;
Colectate în scopuri specificate, explicite și legitime;
Adecvate, relevante și limitate în raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate („reducerea la minimum a datelor”);
Corecte și actualizate;
Păstrate într-o formă care nu permite identificarea persoanelor vizate mai mult timp decât este necesar în raport de scopul prelucrării;
Procesate în conformitate cu drepturile persoanei vizate și într-un mod care asigură securitate adecvată și protecție împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii.
Ce acopera aceasta Politica?
Politica pe care o implementam acopera toate serviciile ProAdrenaline Paragliding Center (cursuri, seminarii, activități practice, filmări, fotografii, etc) indiferent de modalitatea in care sunt oferite (online, website, aplicatii, telefon, etc).
Politica se aplică prelucrării datelor cu caracter personal ale:
Partenerilor noştri contractuali precum furnizori, vânzători, clienți („Parteneri comerciali”);
Vizitatorilor și utilizatorilor site-ului noastru care pot fi accesat la adresele zborcuparapanta.com („Utilizatori”);
Utilizatorilor Aplicațiilor Mobile ProAdrenaline Paragliding Center („Utilizatori de Aplicații”)
Persoanelor interesate să participe în programele noastre („Candidați”);
Participanților la cursurile noastre de parapantă („Participanți”.)
Ce categorii de informații colectăm despre dumneavoastră?
Informatii pe care ni le furnizati
Colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacționați cu noi pentru a avea acces la serviciile pe care le oferim (de exemplu, informațiile pe care ni le furnizați prin completarea formularelor de pe site-ul nostru web enumerate în Secțiunea 1 („Website”) sau prin corespondența cu noi in cadrul cursurilor, prin telefon, e-mail, WhatsApp sau în orice altă modalitate).
Aceasta include informații pe care le furnizați atunci când vă înregistrați pentru a utiliza Website-ul nostru, când vă abonați la serviciile noastre, atunci când căutați informații audio-vizuale, participați la forumuri de discuții sau în alte activităţi de comunicare socială de pe Website-ul nostru, atunci când vă înscrieți pentru participarea în cadrul cursurilor, prin completarea unui formular de înscriere sau în alt mod, atunci când vă înscrieți în cursuri, concursuri, promoții sau studii organizate de ProAdrenaline Paragliding Center și/sau partenerii săi contractuali și când raportați o problemă legată de Website-ul nostru.
Informațiile pe care ni le furnizați in acest mod pot include numele, prenumele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon, descriere personală și fotografie, vârsta, data nașterii și sexul, precum și alte informații, după caz, daca sunt relevante pentru serviciul oferit.
Informatii furnizate de tehnologia pe care o folositi
De fiecare dată când vizitați Website-ul noastru, colectăm conform setărilor pe care le puteți administra în orice moment, din orice pagină, accesând butonul ”CONFIDENȚIALITATE”, următoarele date:
date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizată pentru conectarea calculatorului dumneavoastră la internet, informațiile de conectare, tipul și versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile și versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul și platforma de operare, tipul dispozitivului și marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate și prelucrate în numele nostru prin fişierele de tip cookie ale terțelor părți și puteți găsi mai multe informații despre acest lucru la adresa
date despre modul in care folositi serviciile noastre, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secvență de clicuri către, prin și de la Website-ul nostru (inclusiv data și ora), informațiile sau produsele pe care le-ați vizualizat sau căutat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de răspuns al paginilor, erorile de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor conținuturi sau videoclipuri), timpul mediu petrecut într-o aplicație și numărul de vizualizări din astfel de aplicații, numărul mediu de articole vizualizate pe Website-urile noastre, informații privind interacțiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile și trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagină, datele despre comportamentul Utilizatorilor și orice număr de telefon folosit pentru a apela sau orice adresă de e-mail folosită pentru a contacta reprezentanții departamentului nostru de servicii pentru clienți.
Date sensibile
Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastră (de exemplu informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, viața sexuală sau orientarea sexuală), cu excepția cazului în care
aceste date cu caracter personal sensibile sunt relevante pentru un anumit scop în care prelucrăm datele cu caracter personal, cum ar fi participarea dumneavoastră la activități fizice de zbor, aşa cum se detaliază în Secţiunea 7 de mai jos;
în cazul în care ne-ați furnizat consimțământul dumneavoastră explicit în mod separat.
În cazul în care ne furnizați în mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interacțiunea dumneavoastră cu Website-ul nostru sau prin corespondența cu noi prin telefon, e-mail sau în orice altă modalitate, din proprie voință și nu la cererea noastră, vom șterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre dacă nu considerăm că prelucrarea acestora este necesară pentru un scop legitim al ProAdrenaline Paragliding Center, cu excepția cazului în care ați făcut aceste date publice (de exemplu, într-un forum de mesaje care este vizibil publicului)..
Cum si in ce temei folosim datele cu caracter personal?
Trebuie sa avem un temei legal pentru a prelucra datele personale. Se numeste “legalitatea prelucrarii”.
Cateodata, va vom solicita consimtamantul, cum ar fi in cazul comunicarilor cu Dvs (de exemplu atunci cand va deschideti un cont, cand dorim sa participati la anumite activitățisau în scopuri de marketing) sau in cazul in care am prelucra date sensibile. În aceste cazuri, vă vom solicita separat consimțământul dumneavoastră, în mod transparent, atunci când furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal. Ulterior, veți putea să vă retrageți consimțământul în orice moment prin intermediul adresei de e-mail proadrenalinepc@gmail.com. Cu toate acestea, retragerea consimţământului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrări care a avut loc înainte de retragerea acestuia.
In alte cazuri, nu va solicitam permisiunea pentru a va folosi datele personale, ci ne folosim de alte temeiuri legale de prelucrare, si anume atunci cand dispozitiile legale ne permit acest lucru si daca sunt corespunzatoare drepturilor Dvs.
Astfel, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal,:
pentru a incheia sau a executa un contract pe care l-am încheiat cu dumneavoastră (aplicabil in special Partenerilor comerciali);
pentru a furniza serviciile noastre;
pentru a respecta o obligație legală (de exemplu, legile aplicabile în relaţiile de muncă, contabilitate, audit, monitorizarea egalității de șanse);
atunci când este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terțe părți) și pentru interesele dumneavoastră (de exemplu, pentru detectarea și prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securității IT și a rețelelor), cu excepția cazului în care drepturile dumneavoastră fundamentale prevalează față de aceste interese;.
pentru diverse motive tehnice, administrative și operaționale, cum ar fi pentru a ne asigura de prezentarea conținutului în modul cel mai eficient pentru dumneavoastră și pentru computerul dumneavoastră; pentru a îmbunătăți Website-ul nostru, inclusiv funcționalitatea acestuia;
pentru operațiunile interne, inclusiv în scopuri de depanare, analiză a datelor, testare, statistică și de cercetare;
pentru publicitate și marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel încât să oferim un conținut, inclusiv un conținut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastră;
pentru a va contacta (de exemplu a va raspunde unei solicitari, pentru a va tine la curent cu modificarile sau actualizarile politicilor si practilor noastre, pentru a va raspunde atunci cand ne contactati)
ca parte a eforturilor noastre de a păstra Website-ul nostru în siguranță, corect si actualizat.
În cazul în care solicităm date cu caracter personal pentru a respecta obligații legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de către dumneavoastră este obligatorie. Acest lucru înseamnă că, dacă astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea să gestionăm relațiile contractuale sau să respectăm obligațiile care ne sunt impuse. În toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este opțională și nu aveți obligația de a le furniza.
De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact și adresa de reședință, în scopul posibilei exercitări a drepturilor sau a reclamațiilor noastre împotriva dumneavoastră în viitor. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile în cazul unor eventuale litigii.
Cel mai frecvent, vom folosi informațiile dumneavoastră cu caracter personal în următoarele situații:
Utilizatori și clienți:
În scopul furnizării serviciilor, a livrării de bunuri și efectuării plăților în baza contractelor relevante (inclusiv a abonamentelor), vă putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Această prelucrare se bazează pe executarea unui contract la care Utilizatorii sunt parte sau pe o obligație legală care ne este impusă.
Putem prelucra datele cu caracter personal astfel încât să vă putem oferi informații despre bunuri sau servicii care considerăm că vă interesează.
Dacă sunteți un client existent, vă vom contacta numai prin e-mail, prin SMS sau prin notificări push prin intermediul Aplicațiilor Mobile (după caz) cu informații despre bunuri și servicii similare cu cele care au făcut obiectul unei vânzări anterioare sau unei negocieri cu dumneavoastră în vederea vânzării, cu excepția cazului în care ați optat altfel anterior.
Dacă sunteți un client nou, vă vom contacta prin mijloace electronice numai dacă avem acordul dumneavoastră prealabil. Dacă nu doriți să vă folosim datele în acest fel, bifați caseta corespunzătoare din formularul prin care colectăm datele dumneavoastră în formularul de înregistrare. Dacă ați instalat o Aplicație Mobilă și doriți să nu mai primiți notificări push, puteți schimba setările pe dispozitivul mobil sau prin setările din Aplicația Mobilă.
Nu vom partaja datele dumneavoastră cu caracter personal cu terțe părți în scopuri de marketing fără consimțământul dumneavoastră explicit în acest sens (a se vedea si politica de cookie-uri de pe site-ul zborcuparapanta.com).
Putem, de asemenea, să vă folosim datele cu caracter personal pentru a măsura sau a înțelege conținutul preferat legat de cursuri și pentru a oferi conținut relevant pentru dumneavoastră; pentru a vă permite să participați la caracteristicile interactive ale serviciului nostru, atunci când alegeți să faceți acest lucru; pentru a măsura sau a înțelege eficacitatea publicității pe care o oferim dumneavoastră și altor persoane și pentru a vă oferi publicitate relevantă; și pentru a face sugestii și recomandări dumneavoastră și altor Utilizatori ai Website-urilor nostru despre produse sau servicii care ar putea să vă intereseze pe dumneavoastră sau pe aceștia.
Candidați și Participanți:
În legătură cu apariția dumneavoastră și/sau participarea în ativitățile desfășurate de ProAdrenaline Paragliding Center, vă putem colecta și prelucra datele cu caracter personal, inclusiv date cu caracter sensibil, aşa cum sunt menţionate în Secţiunea 6 de mai sus, în scopul preselecţiei, selecției, înregistrării, apariției sau participării dumneavoastră în astfel de activități pentru respectiva activitate, curs, program sau producţie media şi alte asemenea programe sau producţii, precum și al comunicării cu dumneavoastră şi alte persoane în legătură cu cele de mai sus (referirile la toate acestea împreună se fac sub forma „în scopul participării în activitățile susținute, organizate și desfășurate de ProAdrenaline Paragliding Center”).
Această prelucrare se poate baza pe interesul legitim al ProAdrenaline Paragliding Center sau pe executarea unui contract la care dumneavoastră sunteți parte (de exemplu, când completați un formular de înscriere sau semnați acord/contract înainte de o astfel de participare) ori pe consimţământ, în cazul datelor cu caracter sensibil.
În aceleaşi condiţii cu cele arătate, în funcție de caracterul sau natura unui anumit curs sau al altei activități, media (video sau audio), putem, de asemenea, să difuzăm sau să publicăm fotografiile, înregistrările video, înregistrările audio sau înregistrările audiovizuale cu dumneavoastră.
De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal în cadrul şi în legătură cu anumite producții sau înregistrări și cu difuzarea sau comunicarea publică a unor astfel de producţii sau înregistrări pentru anumite scopuri jurnalistice, artistice și/sau literare sau de marketing și promovare a ProAdrenaline Paragliding Center.
Pentru evitarea oricărui dubiu, prevederile din această Politica nu afectează drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală.
Utilizatori de Aplicații:
În legătură cu utilizarea de către dumneavoastră a aplicațiilor noastre mobile, este posibil să colectăm și să prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, informațiile privind cardurile de debit sau de credit și datele privind localizarea geografică, atunci când:
vă înregistrați utilizând Aplicațiile Mobile (inclusiv încercări gratuite) și ne furnizați în acest sens informații despre dumneavoastră;
furnizați un comentariu, o evaluare sau altă postare utilizând Aplicațiile Mobile;
interacționați cu noi utilizând Aplicațiile Mobile;
interacționați cu noi prin alte mijloace, cum ar fi prin telefon, fax, SMS, e-mail, comunicare socială sau postări în legătură cu o Aplicație Mobilă;
Această prelucrare se poate intemeia pe executarea unui contract la care Utilizatorii de Aplicații sunt parte prin înregistrarea în astfel de Aplicații Mobile;
interesele noastre legitime de a verifica datele contului de utilizator pentru serviciile furnizate pe teritoriul în care aveți reședința obișnuită și pentru detectarea și prevenirea fraudelor;
o obligație legală care ne-a fost impusă;
consimțământul dumneavoastră pentru mesaje de informare cu privire la programele si serviciile oferite de ProAdrenaline Paragliding Center și/sau newslettere, campanii promotionale ulterioare si alte informari in scop de marketing trimise de catre sau in numele ProAdrenaline Paragliding Center.
Cum și cui divulgăm datele dumneavoastră cu caracter personal
Nu vindem datele dumneavoastră cu caracter personal unor terțe părți.
În cadrul ProAdrenaline Paragliding Center, doar un număr limitat de membri ai personalului, cum ar fi cei din departamentele de Vânzări, Juridic, Producție, Marketing, Știri și IT au acces la datele dumneavoastră cu caracter personal conform principiului nevoii de a cunoaște (”on a need to know basis”). Acești membri ai personalului sunt supuși unor obligații de confidențialitate cu privire la datele cu caracter personal. Măsuri tehnice și organizatorice adecvate sunt luate pentru protecția datelor cu caracter personal. Membrii personalului ProAdrenaline Paragliding Center au dreptul să gestioneze datele cu caracter personal numai dacă este necesar, în legătură cu responsabilitățile și nevoile de serviciu.
Datele cu caracter personal pot fi comunicate autorităților guvernamentale și/sau organelor de aplicare a legii, dacă acest lucru este impus de legile aplicabile sau dacă este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a condițiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terțe părți) în conformitate cu legile aplicabile.
Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terțe părți, inclusiv:
(i) furnizori de servicii care oferă sprijin administrativ, profesional și tehnic, pentru suport IT, de securitate și resurse comerciale;
(ii) parteneri de afaceri, furnizori și subcontractanți pentru executarea tuturor contractelor pe care le încheiem cu dumneavoastră (inclusiv abonamente la serviciile noastre);
(iii) agenții de publicitate și rețelele de publicitate care solicită informațiile dumneavoastră pentru a selecta și a difuza anunțuri publicitare relevante pentru dumneavoastră. Noi nu divulgăm agențiilor de publicitate informații despre persoane care pot fi identificate, dar le vom furniza informații agregate și anonimizate despre Utilizatorii noștri. De asemenea, putem utiliza astfel de informații agregate pentru a ajuta agențiile de publicitate să ajungă la tipul de public pe care îl vizează. Putem să folosim informațiile cu caracter personal pe care le-am colectat de la dumneavoastră pentru a respecta dorințele agențiilor de publicitate prin afișarea mesajelor lor publicitare publicului vizat;
(iv) furnizorii de servicii de analiză și de motoare de căutare care ne ajută în îmbunătățirea și optimizarea Website-ului nostru.
ProAdrenaline Paragliding Center poate dezvălui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanți externi (de exemplu, avocați, contabili, auditori), dacă este necesar.
Am implementat garanții adecvate în relația cu afiliații noștri pentru a securiza aceste dezvăluiri de date cu caracter personal.
Am putea partaja date cu caracter personal cu partenerii noștri și cu alte terțe părți în contextul anumitor tipuri de tranzacții, inclusiv în contextul tranzacțiilor care implică o schimbare a controlului asupra ProAdrenaline Paragliding Center, vânzarea substanțială a tuturor activelor sale sau restructurări comerciale.
ProAdrenaline Paragliding Center dorește să efectueze o evaluare prealabilă adecvată în selectarea terțelor părți furnizori de servicii și impune acestor furnizori de servicii să mențină măsuri de securitate tehnice și organizatorice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal și pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instrucțiunilor. Furnizorii de servicii vor avea dreptul să utilizeze subcontractanți în furnizarea serviciilor către ProAdrenaline Paragliding Center, cu condiția ca subcontractantul să respecte aceleași obligații de protecție a datelor ca și furnizorii de servicii.
Stocarea datelor dumneavoastră cu caracter personal și transferurile în străinătate
Datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le colectăm sunt stocate în Uniunea Europeană („UE”) și în Spațiul Economic European („SEE”). Cu toate acestea, informațiile colectate de terțe părți prin intermediul fișierelor de tip Cookie (de exemplu, prin Google Double Click for Publishers) vor servi, în general, traficului dintr-un centru de date care se află cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta înseamnă că astfel de informații, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate în SEE și pot fi transferate în afara SEE. Pentru mai multe informații, consultați Politica privind fișierele de tip cookies.
Nu transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal în afara SEE dacă nu există protecții adecvate, incluzând:
o decizie privind caracterul adecvat emisă de Comisia Europeană cu privire la țara sau țările de destinație;
o certificare „scut de confidențialitate”;
reguli corporatiste obligatorii corespunzătoare;
un cod de conduită aprobat, împreună cu angajamentele obligatorii și executorii ale operatorului de date sau persoanei împuternicite de către operatorul de date din țara aflată în afara UE și SEE;
un mecanism de certificare aprobat, împreună cu angajamentul obligatoriu și executoriu al operatorului de date sau al persoanei împuternicite de către operatorul de date într-o țară din afara UE și SEE de a aplica garanțiile corespunzătoare;
clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeană sau clauze standard aprobate de Autoritatea nationala de supraveghere (« ANSPDCP »).
Drepturile dumneavoastră
Datele personale sunt proprietatea Dvs, astfel incat aveti urmatoarele drepturi:
Puteți să ne solicitați să vă confirmăm dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, să vă furnizăm o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal și/sau să le corectăm.
in anumite circumstanțe, aveți dreptul să ne solicitați să ștergem datele dumneavoastră cu caracter personal sau, în baza dreptului la portabilitate, să ne cereți să transferăm o parte din datele dumneavoastră cu caracter personal către dumneavoastră sau către alte entități.
aveți, de asemenea, dreptul de a vă opune sau a restrictiona prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal (de exemplu, utilizarea prelucrării în scopuri de marketing direct sau anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizată (inclusiv crearea de profiluri).
in cazul în care v-am solicitat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveți dreptul să retrageți acest consimțământ fără efecte negative asupra dumneavoastră si fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului anterior retragerii acestuia
Rețineți faptul că drepturile dumneavoastră descrise mai sus pot fi limitate în anumite situații și fac obiectul legilor și reglementărilor aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal; de exemplu, dreptul dumneavoastră de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal poate fi limitat în cazul în care putem demonstra că avem motive legitime convingătoare pentru a prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal care prevalează față de interesele dumneavoastră sau o dispozitie legala in vigoare impune prelucrarea datelor.
Cand veti exercita vreun drept din cele mai sus mentionate,va trebui să vă dovediți identitatea și să ne oferiți alte detalii care să ne ajute să răspundem cererii dumneavoastră.
Nu vom percepe o taxă pentru a răspunde cererii dumneavoastră cu excepția cazului în care acest lucru este permis de lege și, în cazul în care se percepe o astfel de taxă, aceasta va fi rezonabilă și proporțională cu cererea dumneavoastră.
Dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați prin intermediul persoanelor de contact menționate mai jos.
Sperăm că putem răspunde satisfacator tuturor întrebărilor dumneavoastră cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal. Cu toate acestea, aveți, de asemenea, dreptul de a depune o reclamație la autoritatea de supraveghere privind protecția datelor, Puteți depune reclamația în Statul Membru în care locuiți, în care lucrați sau în care a avut loc presupusa încălcare a legii privind protecția datelor.
Cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal
Intenționăm să păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal numai atât timp cât este necesar, în conformitate cu Politica noastră privind Păstrarea Datelor, pentru o perioadă care nu depășește perioada necesară pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta Notă de informare și/sau impusă de legislația aplicabilă, în conformitate cu perioadele minime legale de păstrare aplicabile și/sau atât cât este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (și drepturile legitime ale altor persoane).
De exemplu, dacă sunteți un Partener comercial, vă vom păstra datele cu caracter personal pe perioada exercitării relației contractuale cu dumneavoastră. În cazul în care avem o relație comercială continuă cu dumneavoastră în calitate de Partener comercial (de exemplu în cazul în care putem utiliza aceleași date cu caracter personal în relații contractuale separate cu dumneavoastră), vom continua să păstrăm aceste date cu caracter personal până la încetarea relației noastre comerciale și pentru perioada minimă de păstrare impusă de lege, sub rezerva Politicii noastre privind Păstrarea Datelor.
În cazul Utilizatorilor de Aplicații, vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal pentru perioada în care Aplicația Mobilă este descărcată sau perioada indicată de legislația relevantă, sub rezerva Politicii noastre privind Păstrarea Datelor. Dacă doriți mai multe informații despre cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la adresa proadrenalinepc@gmail.com.
Vă rugăm să aveţi în vedere că putem prelucra oricare dintre datele dumneavoastră cu caracter personal după ce au devenit anonime fără a vă anunța în prealabil.
În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în temeiul consimțământului dumneavoastră, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul dumneavoastră, cu excepția cazului în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade.
Securitatea datelor
Dorim sa pastram datele voastre personale in siguranta! De aceea, cand cream noi servicii si tehnologii tinem cont de acest principiu.
Păstrăm datele dumneavoastră pe serverele noastre și pe servere găzduite de terțe părți (inclusiv serviciilor de cloud ale terţelor părţi cloud – ”cloud-based services”). Folosim măsuri tehnice și organizatorice adecvate, menite să vă protejeze datele cu caracter personal și să împiedice accesul neautorizat. Am intrat în relații contractuale cu terţe părţi care oferă servicii de găzduire și aceste contracte includ obligații privind securitatea organizațională și tehnică a datelor cu caracter personal.
Trebuie sa aveti grija sa pastrati confidentialitatea tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastră pentru a accesa părți ale Website-ului nostru, altfel noi nu vom putea sa va protejam.
Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigură. Deși vom face tot posibilul pentru a vă proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise pe Website-ului nostru. După ce primim datele dumneavoastră, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a încerca să împiedicăm accesul neautorizat.
Confidenţialitatea datelor minorilor
ProAdrenaline Paragliding Center nu colectează cu bună știință pe Website-ul său date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani. Dacă un părinte sau un tutore are cunoștință că, copiii săi au furnizat ProAdrenaline Paragliding Center datele lor cu caracter personal, acesta trebuie să ne informeze imediat. În cazul în care ProAdrenaline Paragliding Center descoperă că o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani i-a furnizat date cu caracter personal, va distruge aceste informații de pe serverele sale imediat, cu excepția cazului în care părintele sau tutorele își dă consimțământul explicit pentru prelucrarea de către companie a datelor cu caracter personal ale copilului în scopurile specificate.
Fișierele de tip Cookie și widgeturi de comunicare socială
Website-ul nostru utilizează fișiere de tip Cookie pentru a vă distinge de ceilalți Utilizatori ai Website-ului nostru. Acest lucru ne ajută să vă oferim o experiență bună atunci când navigați pe Website-ul nostru și ne permite, de asemenea, să ne îmbunătățim Website-ul. Această prelucrare se bazează pe consimțământul dumneavoastră exprimat pe Website-ul nostru sau prin setările din browserul dumneavoastră. Pentru informații detaliate despre fișierel de tip Cookie pe care le folosim, cât timp le folosim și despre scopurile pentru care le folosim, consultați Politica noastră privind fișierele de tip cookie.
Website-ul nostru poate include funcții de comunicare socială, cum ar fi buton Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn sau Youtube. Aceste funcții pot colecta informații despre dumneavoastră, cum ar fi adresa IP și website-urile pe care le vizitați, și pot seta un fișier de tip cookie pentru a îi permite să funcționeze corect. Prelucrarea acestor informații prin intermediul interacțiunilor cu aceste caracteristici este guvernată de nota de informare/politica privind confidențialitatea a companiei care le furnizează.
Linkuri către alte website-uri
Website-ul nostru poate furniza linkuri către website-uri pe care ProAdrenaline Paragliding Center nu le controlează. După ce faceți clic pe un link al unei terțe părți, veți fi direcționat către website-ul terței părți. Dacă vizitați oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie să analizați politicile lor privind confidențialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile și practicile altor companii. ProAdrenaline Paragliding Center noastră nu controlează și nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul, politicile privind confidențialitatea și notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor terțelor părți.
Contact
Pentru exercitarea oricaror drepturi dar si dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau dacă doriți să vă exercitați un drept, puteți contacta ProAdrenaline Paragliding Center la adresa proadrenalinepc@gmail.com.
___________________________
Ultima actualizare: 25 ianuarie 2019
Putem actualiza această Politica și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe site-urile noastre web enumerate în Secțiunea 1 de mai sus. Vă rugăm să consultați această Politica periodic pentru orice modificări.

Website-ul zborcuparapanta.com foloseste cookie-uri.
Aflaţi ce sunt ele, cum vă ajută şi cum puteţi schimba setările browserului pentru cookie.
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
Nume cookie Descriere Valabilitate
_ga tracking Google Analytics platforma de statistici legate de vizitatori pusa la dispozitie de Google 2 ani
_Gat tracking Google Analytics platforma de statistici legate de vizitatori pusa la dispozitie de Google 10 minute
testcookie ajuta site-ul sa determine daca browserul suporta cookies 1 zi
A2DCAPPV2 parte a sistemului de caching – cookie anonim 1 zi
A2DCAPPVBD2 parte a sistemului de caching – cookie anonim 1 zi
bp-activity-oldestpage stocheaza setari pentru un modul de continut sesiune
PHPSESSID session id sesiune
viewed_cookie_policy setata daca userul a inchis notificarea legata de directiva europeana legata de cookies sesiune
jwplayer.* stocheaza setari pentru playerul audio/video sesiune
wordpress_logged_in_* stocheaza setari legate de username-ul cu care utilizatorul este logat pe site sesiune
__cfduid parte a sistemului de notificari 1 an
adptset* advertising 10 minute
cX_* SATI, informatii vizitatori 1 an
evid_* advertising 1 an
gckp inforrmatii despre contul utilizatorului 1 an
Nota: Simbolul * marcheaza o parte a numelui care este variabila sau mai multe cookie-uri diferite care difera prin aceasta parte a numelui
Informatiile prezentate in continuare au scopul de a va aduce la cunostinta mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookieurilor utilizate de site-ul zborcuparapanta.com, parte a Asociației ProAdrenaline Parâng in Romania.
In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta prin e-mail la adresa proadrenalinepc@gmail.com
Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:
Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:
Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului ”inainte” si “inapoi”)
Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
Imbunatatesc eficienta publicitatii online.
Ce este un “cookie”?
Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.
Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).
Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.
Exista 2 categorii mari de cookie-uri:
Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
Cookie-uri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.
Care sunt avantajele cookie-urilor?
Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul).
Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.
Care este durata de viata a unui cookie?
Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.
Ce sunt cookie-urile plasate de terti?
Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/ furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.
Cum sunt folosite cookie-urile de catre zborcuparapanta.com
O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:
Cookie-uri de performanta a site-ului
Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
Cookie-uri pentru geotargetting
Cookie-uri de inregistrare
Cookie-uri pentru publicitate
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
Cookie-uri pot proveni de la terti:
Cookie-uri de performanta
Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.
Exemple:
– setarile volumului pentru video player
– viteza de video streaming cu care este compatibil browserul Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor
De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.
Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.
Cookie-uri pentru geotargetting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.
Cookie-uri pentru inregistrare
Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.
Cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.
Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie- uri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.
De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.
Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.
Alte cookie-uri ale tertelor parti
Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.
De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.
Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)
De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor ( care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
Securitate si probleme legate de confidentialitate
Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site- uri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.
In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).
Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:
Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.
Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Cum pot opri cookie-urile?
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.
Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte”.
Pentru a intelege aceste setari, folositi optiunea “ajutor” a browserului preferat.
Punem la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro

Informații, termeni și condiții specifice zborului în tandem

 • Este necesar să aveți o programare de zbor, făcând o rezervare de zbor sau achiziționând un voucher. Astfel întreaga activitate se va desfășura mai organizat și timpul dumneavoastră nu va fi irosit.
 • Pentru efectuarea unui zbor în tandem trebuie sa fiți apt din punct de vedere medical, fizic și psihic, (să nu aveți probleme respiratorii, probleme cardiace, sau să nu suferiți de afecțiuni medicale ce au drept contraindicații practicarea acestui sport). Pasagerii cu acrofobie (frică de înălțime), sunt rugați să anunțe din timp pilotul, pentru a putea fi luate măsurile corespunzătoare situației respective.
 • Piloții de tandem asigură echipamentul necesar zborului, însă este indicat să aveți următoarele: geacă de vânt, încălțăminte sport sau bocanci (exclus sandale, pantofi cu toc), ochelari de soare și mânuși pe timp de iarnă.
 • Zborurile în tandem se pot efectua, pe tot parcursul anului, inclusiv iarna, dar numai în zilele cu condiții meteorologice favorabile, de aceea este necesar să contactați telefonic, cu o zi înainte de data stabilită, piloții ProAdrenaline pentru a confirma zborul. În cazul în care condițiile meteo se schimbă, (chiar la locul de decolare) și nu mai sunt favorabile (direcția și intensitatea vântului, ploaie, ninsori, ceață) din motive de siguranță, zborul va fi reprogramat.
 • Nu există interdicții legate de limită de vârstă, totuși pentru minori este necesar acordul părinților.
 • Zborul în tandem cu parapanta, se face prin asumare pe propria răspundere a pasagerului.
 • Transportul la locul de decolare este suportat de client și nu este inclus în prețul zborului. Cumpărarea biletelor necesare transportului pe cablu sau plecarea spre locul de decolare fără pilotul de tandem se face doar pe responsabilitatea clientului.
 • Piloții de tandem au dreptul de a lua decizia de decolare sau de a aștepta în funcție de condițiile meteo la locul de decolare respectiv și în funcție de pasager pentru a asigura un zbor în condiții de siguranță..

Piloții ProAdrenaline, împreună cu partenerii și colaboratorii pot pune la dispoziția dumneavoastră vouchere pentru zborul în tandem. Poți achiziționa un astfel de voucher pentru tine sau pentru a-l oferi altor persoane, voucherele sunt nerambursabile dar transmisibile și au valabilitate 1 an de la data achiziționării. Pe voucher, obligatoriu se va înscrie data, seria și numărul de autentificare obținut la achiziție. În momentul în care ați devenit posesorul unui voucher este necesar să ne contactați pentru a face o programare de zbor în data și locul dorit.

Voucherul achiziționat se va înmâna direct pilotului în ziua programată.

Vă rugăm să citiți cu atenție și să respectați indicațiile de mai jos:
Pentru programarea zborului este necesar să sunați cu cel puțin două zile înainte de data dorită pentru zbor pentru a stabili detaliile.
Beneficiarul zborului este persoana care a achiziționat voucherul sau o persoană desemnată de aceasta.
Voucherul are valabilitate de un an de la data achiziției. După această perioadă beneficiarul pierde dreptul de a reclama efectuarea zborului.
Voucherul nu este rambursabil, este transmisibil și este valabil în urma procesului de autentificare.
Autentificarea se face numai prin persoana care a achiziționat voucherul sau de o persoană desemnată de aceasta. Voucherul are o serie și un număr unic în baza căreia se face autentificarea și se declară valabil. ProAdrenaline Paraglidig Center își rezervă dreptul de a verifica prin mijloace proprii autenticitatea voucherului. Copierea și multiplicarea sunt strict interzise. În cazul unei situații de fals zborul nu va fi efectuat iar suma nu va fi restituită persoanei care a achiziționat voucherul.
Filmele sau pozele făcute la zbor pot reprezenta dovada faptului că zborul aferent voucherului a fost efectuat.
Voucherul este transmis beneficiarului în format electronic sau tipărit și trebuie prezentat pilotului ProAdrenaline cu care se va efectua zborul.
Din motive de siguranță, piloții ProAdrenaline au dreptul de a nu efectua zborul dacă se constată că nu este adecvată condiția meteo, în această situație zborul va fi reprogramat la o dată stabilită de comun acord.
Dacă pasagerul se prezintă în stare de ebrietate sau dacă nu este apt din punct de vedere medical, psihic și fizic piloții ProAdrenaline își rezervă dreptul de a anula zborul.
Limita de greutate acceptată pentru pasager este între 35 și 110 kg.
Pierderea voucherului duce la pierderea valabilității acestuia.
Pentru orice informații necesare ne puteți contacta online sau telefonic la nr. 0730767682.
Beneficiarul voucherului declară că este de acord cu termenii și condițiile de mai sus și cu cele stipulate pe siteul www.zborcuparapanta.com.
Echipa ProAdrenaline vă mulțumește pentru alegere și vă dorește zbor plăcut!

Rezervarea unui zbor în tandem se poate face și prin telefon, sunând la numărul 0730767682. Împreună cu piloții ProAdrenaline se vor stabili toate detaliile, și se va face o programare.

Pregătirea și zborul în sine, pot varia între o oră și trei ore, în funcție de condițiile meteo și de tipul zborului ales.

ZBORUL STANDARD – Acesta este un zbor normal, de inițiere și acomodare. Durata de zbor este între 10 și 15 minute.

ZBORUL ADRENALINE – Acesta este un tip de zbor acrobatic și va oferi pasagerului o doză maximă de adrenalină! În timpul zborului se vor executa diverse manevre acrobatice pentru o experiență extremă.

ZBORUL PRO – Acest tip de zbor necesită anumite condiții meteorologice favorabile. Se poate face pe timpul primăverii și verii, în zile însorite, când curenții ascendenți care se creează, ne permit urcarea la altitudini mai mari, aproape de baza norilor (maxim 3000 m). Durata este între 30 de minute și o oră (în funcție de condițiile meteo). Peisajul care poate fi admirat de la această altitudine este magnific. Dacă din cauza condițiilor zborul va fi mai scurt de 30 de minute, se va considera că s-a făcut un zbor standard.

Programarea zborului se poate face în urma achiziției unui voucher sau a unei rezervări telefonice. Piloții ProAdrenaline vă vor oferi toate detaliile necesare (dată, oră, locul de întâlnire).

Vă rugăm să rețineți ora și data de de programare.

Clientul are obligația de a confirma data și ora pentru zborul programat, cu o zi înainte de data programată.

În cazul în care clientul întârzie față de ora programata cu mai mult de 30 de minute, fără o notificare prealabilă, se va pierde programarea urmând ca în limita locurilor disponibile, să se facă o reprogramare în funcție de posibilități și condițiile meteo.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, restricțiilor de zbor în zona respectivă, sau alt motiv, care nu ține de Asociația ProAdrenaline Parâng, piloții își rezervă dreptul de a reprograma clienții la o dată stabilită de comun acord.

În general, piloții ProAdrenaline efectuează zboruri în câteva zone favorabile acestei activități:

Munții Parâng – Petroșani;

Munții Retezat – Clopotiva;

Simeria – Măgura Uroiului;

Stațiunea Straja – Lupeni;

Stațiunea Vidra;

Șoseaua Transalpina;

La cerere, pentru grupuri organizate, în funcție de condiții, ne putem deplasa și în alte zone din țară.

Informații, termeni și condiții specifice instruirii în școala de zbor

Pentru începerea cursurilor școlii de parapantă, trebuie sa fiți apt din punct de vedere medical, fizic și psihic, să nu aveți probleme respiratorii, probleme cardiace, sau să nu suferiți de afecțiuni medicale ce au drept contraindicații practicarea acestui sport. În acest sens se va completa o declarație pe proprie răspundere (Anexa 1 RACR-LPAN AUN);

Limita de vârstă este de minim 15 ani, iar până la 18 ani, este nevoie de acordul scris al părinţilor;

Cursurile se desfășoară pe propria răspundere a cursantului. În acest sens se va completa o declarație pe proprie răspundere (Anexa 7 RACR-LPAN AUN);

Se va întocmi un dosar al pilotului-elev și se vor completa următoarele acte:

 1.  Anexa I și II cu condițiile și programul sesiunilor de instruire;
 2.  copie carte de identitate (C.I.);
 3.  declarație medicală – Anexa 1;
 4.  declarație de responsabilitate – Anexa 7;
 5.  autorizaţie de zbor în simplă comandă – Anexa 8;
 6.  semnalele pentru conducerea zborului – Anexa 11;
 7.  instructajul cu privire la măsurile de siguranță – Anexa 12;
 8.  fișa colectivă de instructaj pentru protecția muncii – Anexa 13;
 9.  caiet de pregătire al elevului-pilot;
 10.  carnet de evidență a zborurilor;
 11.  declarație notarială a tutorilor că sunt de acord cu practicarea activităților de instruire specifice zborului cu parapanta și că își asumă responsabilitatea ce decurge din practicarea zborului cu parapanta (când candidatul este minor);

Dosarul complet este necesar și obligatoriu pentru începerea cursului.

Pe durata desfășurării cursurilor asigurăm:

Asistența și îndrumarea instructorilor ProAdrenaline. Instructorii sunt piloți cu mare experiență în zborul cu parapanta, persoane calificate, conform legii, în urma unor cursuri și testări specifice, pentru desfășurarea activităților de instruire;

Sală cursuri, dotată cu televizor, videoproiector și computer, la sediul ProAdrenaline Paragliding Center sau la colaboratorii din zonele de zbor;

Cursuri de teorie a zborului cu parapanta. Cursurile sunt în format electronic, cu acces online de pe website-ul ProAdrenaline și în format tipărit – Caietul de Pregătire al Pilotului – Elev de Parapantă;

Echipament de zbor. Echipamentul folosit în stagiul 1 și 2, este specific activităților de inițiere, având un grad mare de siguranță pasivă, necesară în primele etape. Pe parcursul evoluției pilotului-elev, acesta va începe să utilizeze și alte echipamente mai avansate, care permit creșterea performanțelor. Spre partea de finalizare a cursului, (stagiul 3) este indicat ca pilotul-elev să își achiziționeze propriul echipament, corespunzător nivelului de pregătire și scopurilor urmărite. Achiziționând echipamentul din ProAdrenline Market, pilotul-elev beneficiază de prețuri avantajoase;

Zonele de zbor în care se desfășoară activitățile de instruire sunt următoarele (în funcție de condiţiile meteo):

Munții Parâng – acces din Petroșani;

Munții Retezat – acces din Hațeg;

Ocazional, se pot organiza tabere de pregătire și în alte zone favorabile instruirii și zborului cu parapanta;

Cursanții au obligația de a îngriji și proteja echipamentul de zbor. În cazul deteriorării sau pierderii echipamentului, din neglijența cursantului, acesta va suporta costul reparației sau înlocuirii echipamentului;

Cursanții care nu respectă prevederile legale, regulamentul de desfășurare a cursurilor, regulile de disciplină sau absentează nejustificat, pot fi excluși temporar sau definitiv din programul de pregătire, fără nici o obligație din partea instructorilor;

Cursanții care nu se încadrează în standardele de siguranță și de îndemânare necesare și apreciate de instructori, pot fi excluși temporar sau definitiv din programul de pregătire, fără nici o obligație din partea instructorilor;

Asociația ProAdrenaline are dreptul de a utiliza în scop didactic și pentru promovarea activităților de zbor, fotografiile și filmele făcute în timpul activităților de zbor și de pregătire pentru zbor, pe teren sau în sală, fără obligații sau responsabilități față persoane implicate.  La cererea exprimată a cursantului, fotografiile și filmele nu vor fi făcute publice sau nu se vor folosi în scopul promovării;

Costurile deplasarilor la zona de zbor sunt suportate de cursanți. Prețul cursului zbor cu parapanta nu include cheltuielile personale, asigurări, cazare sau transportul pana la locurile de zbor;

Dacă cursantul nu se încadrează în numărul de ore stabilit, la cerere, se va continua cu ore suplimentare, costurile aferente fiind suportate de cursant;

Timpul Minim Recomandat de RACR- LPAN AUN pentru pregătirea teoretică este de 50 ore.

În cadrul cursurilor teoretice, sunt predate noţiuni de bază și noţiuni avansate despre:

Cunoaşterea echipamentului de zbor;

Cunoaşterea procedurilor de echipare, decolare, pilotare, aterizare;

Cunoştinţe de aerodinamică, meteorologie, performanţe umane, navigație, legislație;

Planificarea zborului, proceduri de zbor și pilotare, analiza zborului;

Proceduri speciale şi de urgenţă, rezolvarea incidentelor de zbor;

Pregătirea teoretică este esențială și nici o activitate practică nu se desfășoară fără ca pilotul-elev să cunoască aspectele teoretice specifice. În acest sens, cunoștințele teoretice necesare se predau anterior exersării practice a temei. Înaintea începerii activităților practice de zbor, cursanții vor fi testați asupra cunoștințelor teoretice generale și celor necesare desfășurării temelor practice.

Pregătirea teoretică se face în sesiuni dedicate, în săli de curs dar și pe teren, (la fața locului). De asemenea, se organizează și sesiuni de pregătire teoretică ”online” prin intermediul unor aplicații specifice, folosite de Școala ProAdrenaline.

Materialele de studiu sunt puse la dispoziția cursanților, în format electronic (text, audio și video) prin intermediul website-ului Școlii ProAdrenaline. Cursanții primesc o parolă confidențială, prin care primesc acces la o pagină privată, care conține informații personale referitoare la cursuri. Astfel, din pagina privată, cursantul are acces la Carnetul de zborCaietul de pregătire al pilotului-elev de parapantă și la materialele de studiu în format electronic. Atenție: este strict interzis accesul altor persoane pe pagina privată a a cursantului !

Cursurile sunt formate din 8 materii de studiu, fiecare conținând teme specifice, necesare pilotului-elev de parapantă. Aceste teme sunt structurate pe stagii de pregătire și sunt predate și aprofundate progresiv, începând de la nivelul de bază până la nivelul avansat. Progresul și nivelul de pregătire se înregistrează în Carnetul de zbor și în Caietul de pregătire al pilotului-elev de parapantă.

Pilotul-elev trebuie să cumuleze minim 20 ore de pregătire practică, astfel:

10 ore de pregătire la sol;

15 ore de zbor;

60 de zboruri;

Pregătirea practică pentru zbor constă în:

Gonflare și controlul parapantei la sol;

Desprinderi de sol (diferență de nivel 5-10 m) pentru acomodare și cunoaștere a controlului parapantei în zbor;

Zboruri la înălţime medie (diferență de nivel 10-50 m) cu exersarea decolării și aterizării;

Zboruri în tandem pentru acomodare cu altitudinea și deprinderea pilotării parapantei;

Zboruri de înălțime mare (diferență de nivel 100-700) m;

Zboruri cu efectuarea virajelor de 90, 180, 360 grade, în S, 8, exersarea prizei de aterizare;

Zboruri cu efectuarea manevrelor de coborâre rapidă (urechi, spirala largă);

Zboruri cu folosirea sistemului de accelerare (speed);

Zboruri în condiții de activitate termică și dinamică;

Zboruri de antrenament, în scopul dezvoltării și eficientizării capacităților de pilotare;

Participarea la sesiunile de instruire se va face în funcție de tipul modulului ales (standard sau intensiv) prin programări.

Sesiunile de instruire se afișează în Calendarul de Activități al ProAdrenaline Paragliding Center. Cursanții vor fi notificați din timp cu privire la data și locul în care de desfășoară activitățile de instruire și au obligația de a răspunde acestor notificări. În funcție de răspunsurile primite, se face programarea activităților de instruire cu cei care își anunță participarea și se vor aloca echipamentele de zbor necesare.

Cursanții care absentează nejustificat, pot fi excluși din programul de pregătire, fără alte obligații din partea Școlii ProAdrenaline !

Durata cursul de bază variază, în funcție de condiţiile meteo, disponibilitatea și îndemânarea pilotului-elev. La începerea cursului, se va discuta și stabili împreună cu pilotul-elev, un program flexibil și eficient.

Pilotul-elev poate opta pentru următoarele variante:

Modulul Standard – (aproximativ 3 luni), în cazul timpului disponibil doar în weekend-uri;

Modulul Intensiv –  (aproximativ 1 lună), cazul unei perioade de timp disponibile între 2 săptămâni și 4 săptămâni;

La finalul cursului, elevul pilot primeşte un Certificat de Absolvire (Fișa de pregătire teoretică și practică – Anexa 3 la RACR-LPAN AUN). Cursantul primește Certificatul de Absolvire doar dacă instructorul consideră că nivelul de pregătire al elevului pilot este cel putin satisfăcător și acesta a asimilat corespunzător elementele de teorie și practică necesare zborului cu parapanta în condiții de siguranță;

În urma unui examen susținut prin intermediul AZLR, pilotul-elev poate obţine licenţa de pilot sportiv de parapantă, conform nivel SafePara 4. Examenul final este teoretic şi practic şi se notează cu admis sau respins. Costul obţinerii licentei de pilot la examenul AZLR este suportat de cursant;

ProAdrenaline Paragliding Center poate schimba conținutul înscris în website fără a fi necesară o notificare prealabilă.

Vă rugăm să consultați periodic politica de utilizare, de confidențialitate, termeni și condiții de valabilitatedrepturile și obligațiile fiecărei părți pentru orice modificări.

Pentru orice comunicare oficiala si semnalarea unor abuzuri, utilizatorii  www.zborcuparapanta.com au la dispozitie adresa de contact: e-mail: proadrenalinepc@gmail.com

Vă mulțumim!

Asociația ProAdrenaline Parâng Copyright © 2014 – Toate drepturile rezervate.