Curs de inițiere în zborul cu parapanta

Așa poate începe aventura vieții tale… 

   Cursul de inițiere se adresează celor interesați să descopere zborul cu parapanta, la modul general și rapid, pentru ași forma o idee în cunoștință de cauză.

În timpul cursului se vor aborda informații de bază despre aspecte teoretice și practice de bază din domeniul cunoașterii echipamentului, pregătirea acestuia pentru decolare și zbor, exerciții e gonflare a voalurii și controlul parapantei la sol,  exersarea decolărilor, zborului și aterizărilor de la altitudini mici pe panta școală. În funcție de condiția meteo și de capacitățile fiecăruia, vei avea cel puțin 3 zboruri făcute sub supravegherea și cu îndrumarea instructorului prin stații radio. Înălțimea se va mări treptat până se va ajunge la aproximativ 30 m.

Împreună cu un instructorii ProAdrenaline vei merge la unul dintre locurile de zbor, unde vei face cunoștință cu această lume minunata a zborului cu parapanta. Totodată vei putea decide dacă vă dorești să continui instruirea urmând cursul SafePara 4.

La finalul cursului, instructorii ProAdrenaline îți vor oferi o diplomă de pilot elev de parapantă și vei fi înregistrat în Școala de zbor ProAdrenaline. Acest document va fi valabil dacă decizi să continui această experiență înscriindu-te la cursul SafePro 4. În acest caz, vei avea posibilitatea să achiți doar diferența de preț !

Îți dorești să zbori liber precum o pasăre?
Vrei să vezi cum e să fii pilot de parapantă?
Vino alături de piloții ProAdrenaline și trăiește-ți visul!
  ProAdrenaline OpenSky este un eveniment organizat de ProAdrenaline Paragliding Center și este special conceput pentru cei care doresc afle mai multe detalii despre zborul cu parapanta și chiar să încerce câteva zboruri de înălțime mică.
Activitățile sunt coordonate și supravegheate de instructori atestați și piloți cu experiență în domeniu.
Pe durata cursurilor asigurăm echipamentul necesar (parapantă, seletă, cască, stație radio).
Cursul este structurat pentru o zi și va avea două sesiuni. Vom forma două grupe de minim 3, maxim 5 participanți/zi.
Participanții au posibilitatea continuării cursurilor cu deducerea sumei din prețul total al cursului de pilot de parapantă.

Locație: Clopotiva;
Preț: 100 euro/zi/participant;
Condiții de participare:
– Vârsta minimă 15 ani (până la 18 ani este necesar acordul părinților);
– Apt sănătos pentru exerciții fizice;
– Echipare: încălțăminte sport, pantaloni lungi și haină cu mânecă lungă, opțional: ochelari soare, cremă protecție uv, șapcă protecție soare;
Obiective: informarea teoretică și exersarea practică a principiilor și tehnicilor utilizate în școala de zbor cu parapanta;

Program de activități (adaptat în funcție de condiția meteo):
Ora 9 – înscrierea cursanților, completarea documentelor;
Ora 9:30 – prezentarea instructorilor de zbor, cadrului legal și al principiilor de activitate a unei școli de parapantă;
Ora 10 – deplasare în teren, la zona de instruire;
Ora 10:30 – Noțiuni teoretice:
Cunoașterea echipamentului de zbor;
Noțiuni și principii de utilizare;
Noțiuni de meteorologie;
Ora 11-14 – Exerciții practice la sol:
Echiparea;
Gonflarea parapantei;
Controlul parapantei la sol;
Degonflarea parapantei;
Analiza activităților;
Ora 14-15 – Pauza de masă
+Masa în natură este oferită de ProAdrenaline Center
+Apă plată sau minerală
+Energizant
Ora 15 – Deplasarea la panta de zbor de altitudine mică
Ora 15:30 – Noțiuni teoretice:
Decolarea
Controlul parapantei în aer
Aterizarea
Ora 16-18 – Exercițiii practice de zbor
Echiparea;
Decolarea;
Zborul;
Aterizarea;
Ora 18 – Împachetarea echipamentului;
Analiza activităților, concluzii;

Pentru mai multe detalii și înscrieri vă rugăm să ne contactți la tel. 0730.76.76.82 – Dan Toterman – Instructor de zbor.
 Avertisment: zborul provoacă dependență! 😀

Nu uitați să citiți termenii și condițiile de valabilitate. Dacă aveți orice semne de întrebare, vă rugăm să le menționați în formular la rubrica detalii. Noi vă vom contacta în timp foarte scurt pentru a discuta tot ceea ce este necesar.

Nu uitați să ne contactați cu cel puțin două zile înainte de data stabilită. Este necesar pentru a verifica prognoza meteo și a confirma că totul este ok.

ProAdrenaline Team vă așteaptă la zbor!