Examenul de pilot ParaPro 3

Pilotul-elev de parapantă poate desfășura activități de zbor cu parapanta numai în prezența și sub supravegherea unui instructor atestat. În momentul în care pilotul-elev a parcurs toate cele 3 stagii de instruire și de comun acord cu instructorul se stabilește că toate cerințele de pregătire sunt îndeplinite corespunzător, pilotul-elev poate susține examenul de obținere a licenței de pilot de parapantă conform normelor ParaPro 3. După obținerea acestei licențe, pilotul-elev devine pilot de parapantă independent și poate zbura oriunde, licența fiind recunoscută internațional.
Pentru a obține licența de pilot independent, cursantul trebuie să efectueze, alături de un instructor calificat, o pregătire teoretică de 50 de ore cuprinzând 8 materii specifice și o pregătire practică de minim 10 ore zbor acumulate din 60 de zboruri apoi să susțină un examen în urma căruia să fie declarat admis.

Examenul este organizat de AZLR, (Asociația de Zbor Liber din România) autoritate desemnată de lege pentru a certifica piloții de parapantă. Examinatorii sunt piloți-instructori și inspectori de zbor, numiți de AZLR .
Examenul de licențiere constă în susținerea a două probe.
Proba teoretică constă într-o examinare scrisă, test grilă, din cele 8 materii studiate în timpul cursului. Nota de trecere minimă este de 75% din punctajul total pe fiecare materie. Obținerea punctajului de trecere condiționează participarea la proba practică.
Proba practică constă în efectuarea a două zboruri în care se vor verifica aspecte tehnice și de îndemânare la decolare, în timpul zborului și la aterizare. Proba se notează cu Admis/Respins.

Proba teoretică 75 %
Proba practică 90 %

Licența de Pilot ParaPro 3

Autoritatea emitentă

545873_410128912342047_1359098882_n

Instructorii ProAdrenaline îți urează succes la susținerea examenului de obținere a licenței de pilot de parapantă și multe zboruri frumoase, cu aterizări ușoare !

Pentru mai multe informații și detalii despre obținerea licenței de pilot vă rugăm să ne contactați.